Pagina wordt geladen ...

Volkorenbol met kaasfondue

zoeken

Volkoren bol met kaasfondue (4 personen)

  • 4 harde volkorenbollen
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 g Emmentaler, grof geraspt
  • 150 g Gruyère, grof geraspt
  • 1 dl kookroom
  • 1½ el Maïzena, opgelost in een klein beetje water
  • gemalen witte peper
  • zeezout
  • nootmuskaat

Bereiding

(Bereidingstijd: ca. 15 minuten)

Wrijf een middelgrote, zware pan in met fijn gehakte knoflook. Giet al roerend de wijn in de pan en breng op een middelhoog vuur tegen de kook aan. Voeg de room toe en kook dit even mee. Draai het vuur laag en voeg al roerend geleidelijk de kaas toe. Roer tot de kaas net gesmolten is.

De kaas moet heel langzaam smelten (ca. 5 minuten) omdat hij anders draderig en taai wordt. Voeg eventueel al roerend het Maïzena-papje toe, een klein beetje tegelijk, zodat het niet te dik wordt.

Voeg naar smaak zeezout, gemalen witte peper en nootmuskaat toe en laat nog 2 minuten warmen, tegen het kookpunt aan. De fondue mag niet aan de kook komen. Serveer de kaasfondue in een harde volkoren bol. Tip: Garneer met peterselie.

Echte Bakker Eising voor kwaliteit, ambacht en service

Logo Echte Bakker Eising
sitemap | contact | privacy | Volg ons op facebook