Pagina wordt geladen ...

Voedselverspilling?

zoeken

Brood over?

Dagelijks wordt er in Nederland veel voedsel verspild, waarvan brood en zuivel het meest. Jaarlijks wordt er 127 miljoen kilo brood weggegooid, wat neerkomt op 3 sneetjes brood per gezin per dag. Wij krijgen vaak de vraag wat we doen met het brood wat over is, want natuurlijk blijft er bij ons aan het einde van de dag ook wel eens brood over. En niet alleen brood, ook onze banketproducten hebben een beperkte houdbaarheidsdatum. En natuurlijk vinden wij het zonde om dit weg te gooien, daarom zijn wij actief in het tegen gaan van voedselverspilling en ook u kunt ons daarbij helpen!

 

Croutons

Oud brood leent zich prima voor het maken van croutons, binnenkort verkrijgbaar in onze winkels.Natuurlijk kunt u zelf ook iets lekkers van oud brood maken, wij hebben voor u een paar heerlijke recepten op een rijtje gezet, klikt u daarvoor hier.

 

Brood van gister

Bij onze winkels in Dalen en Hollandscheveld hebben wij buiten een kar  waarop wij regelmatig 'oud' brood en koeken neerleggen. Het brood is van de dag van gisteren en is te koop voor 1 euro. Al onze koeken zijn voorzien van een THT-datum. Wij controleren deze datums en de koeken waarbij deze THT-datum bijna is verstreken vindt u ook op onze kar, deze koeken hebben dan een korting van 50%

 

 

Voedselbank

De voedselbank helpt mensen die leven onder de armoedegrens door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Ook wij steunen dit initiatief door met regelmaat brood te schenken aan de voedselbank. Klikt u voor meer informatie over de voedselbank op onderstaand logo.

 

Too good to go

Too good to go is een app waarmee je (overtollig) voedsel kunt kopen van restaurants, bakkerijen, supermarkten etc. tegen een gereduceerde prijs.
Je bestelt en betaalt via de app (gratis te downloaden in de play-store) en haalt de door jou bestelde Magic Box op in de winkel.
Wij zijn sinds kort aangesloten bij dit initiatief tegen voedselverspilling dus
ook bij ons kunt u op gezette tijden een Magic Box halen.
De Magic Box verschilt iedere keer van inhoud, wat je krijgt is dus een verrassing!

 

Broodnodig

Omdat wij vinden dat iedereen in Nederland s'morgens brood moet kunnen ontbijten, met name kinderen. Het Nationaal Schoolontbijt heeft een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat 17% van alle schoolgaande kinderen (door verschillende thuissituaties) s'ochtends niet ontbijt.
Een aantal jaren geleden zijn wij begonnen met het 'geven' van brood aan gezinnen in Emmen e.o.
De producten die wij over hebben en zouden worden weggegooid, worden naar een contactpersoon gebracht die het vervolgens uitdeelt. Graag willen wij ook kinderen/gezinnen in de regio Dalen en Hollandscheveld helpen die om financiele redenen niet dagelijks kunnen ontbijten. Wilt u uzelf
hiervoor aanmelden of kent u een gezin die het broodnodig heeft? Dan kunt u ons appen op
nummer 06-53393475. Het werkt als volgt:

  • u appt ons éénmalig (evt. anoniem) dat u óf dat iemand die u kent, graag in aanmerking komt voor ons gratis brood
  • wij appen u als wij het brood voor u hebben klaarliggen
  • u komt het brood zelf halen in onze winkel (indien u het brood voor iemand anders haalt dan dient u dit ook zelf naar het desbetreffende gezin te brengen)
  • wij kunnen niet aangeven hoe vaak wij brood kunnen geven, dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en het aantal broden die over zijn
  • u mag in uw app een voorkeur aangeven voor een broodsoort (wit, bruin of volkoren)

Echte Bakker Eising voor kwaliteit, ambacht en service

Logo Echte Bakker Eising
sitemap | contact | privacy | Volg ons op facebook